Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin "Refah payı ile zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Enflasyonun üzerinde artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz." dedi.

“Emekli maaşına refah payı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, refah payı ile zam oranını yüzde 25’e çıkardıklarını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“(Emekli maaşı) Refah payı ile zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Enflasyonun üzerinde artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Maalesef hırsızlar çok, gereken hesabı soracağız. Hayat pahalılığıyla mücadelemiz sürecek. Ticaret Bakanlığımız vatandaşımızdan gelen şikayetleri inceliyor, gerekli işlemler yapılıyor. Hayat pahalılığıyla ilgili mücadelemiz kararlı şekilde sürecek. Maalesef hırsızlar çok, gereken hesabı soracağız. Dün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’yi İstanbul’da misafir ettik. İnşallah Ağustos ayında Sayın Putin’le bir araya geleceğiz. 6 Şubat depremlerinin ülkemize maliyeti 104 milyar dolar. Bütün bunların altından yine biz kalkacağız.”

İYİ Parti’den hükümete sert tepki: "Esnaf kredilerine ek faiz skandaldır" İYİ Parti’den hükümete sert tepki: "Esnaf kredilerine ek faiz skandaldır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti de eleştirerek "Eser-hizmet yok, milletin sıkıntısına çözüm üretmiyorlar. Düne kadar ülkenin başına getirmeye çalıştıkları adamları bugün diktatör diyerek göndermeye çalışıyorlar. Her gün kavga. Türkiye’de ne olup bittiği umurlarında değil." ifadelerini kullandı.

Editör: İhlas Haber Ajansı