Anneler Gününde şehit annelerine büyük sürpriz! Muhsin Dere'den yürekleri ısıtan hareket Anneler Gününde şehit annelerine büyük sürpriz! Muhsin Dere'den yürekleri ısıtan hareket

Sungurlu’da çiftçilerin şeker pancarı hasat mesaisi başladı. Üreticiler tarlalardan hasat ettikleri şeker pancarlarını kamyon ve traktörlere yükleyerek şeker fabrikalarına teslim ediyor.

İlçeye bağlı Çavuşçu Köyünde Mart ayında ekimi yapılan pancarın sökümü başladı. Şeker pancarı üreticisi İlkbahar mevsiminde ki yağmurlar sayesinde verimli bir hasat sezonuna başlamış oldu.

Tarladan sökülen pancarın geçen yıllara oranla daha verimli olması çiftçilerin yüzünü güldürdü. Şeker pancarını makine ile söken üreticiler, bir yandan da yapraklarını ayırarak işlenmeye hazır hale getiriyor. Çavuşçu Köyü Muhtarı Kadir İçtüzer’de bu sezon Mart ayında 56 dönüm alana pancar ekimi yaptı.

Hasada başlayan İçtüzer, verimin gayet iyi olduğunu belirterek, dönüm başına 8-9 ton şeker pancarı ürünü aldıklarını söyledi. İçtüzer, tarlalarından hasadını gerçekleştirdikleri pancarları Çorum Şeker Fabrikasına satışını yaptıklarını belirtti.
 

Editör: Haber Merkezi