Çorum'un Osmancık İlçesi'nde İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) kurdu. 30 gönüllü öğretmen katıldı.

İlçe okullarından 30 gönüllü öğretmenden oluşan Acil Durumlar Arama Kurtarma Ekibi ilk eğitimini aldı.  İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi Başkanı Umut

Osmancık’ta SMA savaşçısı Ege için büyük destek! Osmancık’ta SMA savaşçısı Ege için büyük destek!

Balaban'ın sunum yaptığı Acil Durum Ekipleri semineri Tevfik İleri Kız AİHL konferans salonunda yapıldı.  İlerleyen süreçte ekibe yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler devam edecek. 

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, "Afet ve acil durumlarda AFAD ekipleri ile koordineli çalışacak ve tamamı öğretmenlerden oluşan Osmancık İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekibimize başarılar diliyoruz. 

MEB AKUB biriminin kurulmasında desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız sayın Ayhan Akpay ve İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Abdullah Kodek’e teşekkür ederiz. 
Sayın Basınımız; Sayın Bakanımız da konuya çok önem veriyor. “Afet Öncesinden Sonrasına Eğitim Projesi tanıtım toplantısına katıldı.

Bakanlığımıza bağlı arama kurtarma birimlerinde 2490 personel, 83 birim bulunuyor. Muhtemelen 84. Birim ilçemiz olacak. Konu ile ilgili Eğitimin kısa haberini, il MEM’ in paylaşımını ve Sayın Bakanımızın konu ile ilgili konuşma linklerini paylaşıyorum” şeklinde açıklama yaptı.