Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Sungurlu Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini ve adım sona yaklaşıldığını duyurdu.

Çorum'un keşfedilmemiş doğa harikası: Hacılarhanı Göleti Çorum'un keşfedilmemiş doğa harikası: Hacılarhanı Göleti

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor” dedi.

Balta açıklamasında, “Sungurlu Barajı işinde adım adım sona yaklaşılıyor. Dipsavak, Batardo Dolgusu ve zemin iyleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Sungurlu ilçesine 6,3Hm^3/ yıl içme suyu sağlayacak ve 31 bin 720 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Aralıksız devam eden çalışmalarda devam edilen baraj; Homojen Toprak Dolgu olarak inşaa edilen, Maksimum Su Seviyesinde Göl Hacmi : 70,03 hm³, temelden yüksekliği 35,50metre, kret uzunluğu 870 metre ve toplam 2.200.000 m3 dolgu hacmine sahiptir” dedi.

Sungurlu halkına müjdeli haberi veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Hedef 2025”dedi.

“DEV PROJENİN % 43’LÜK KISMINI TAMAMLADIK”

 Çorum ili sulama suyu ve içmesuyu sağlayacak projenin bölge için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, amaçlarının projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak, Sungurlu İlçesi tarım arazilerinin sulama suyu ve içmesuyu sıkıntısını kökünden çözmek olduğunu ifade etti.

Editör: Ulaş Odabaş