3. Film Festivali Gölcük’te “Son Akşam Yemeği” ile başlıyor 3. Film Festivali Gölcük’te “Son Akşam Yemeği” ile başlıyor

Çorumlu Fotoğrafçı A. Agah Öncül, “Fikirtepe Kentsel Dönüşüm” fotoğraf sunumuna Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından düzenlenen Suha Kocaoğlu Kupası 5. Fotoğraf Yarışmasında 1. tur başarı belgesine laik görüldü.

Sunumda, kentsel dönüşüm süreci kapsamında oradaki habitatta yaşayan insanların tahliye öncesi ve sonrası gecekondulardan gökdelenlere uzanan hikâyeleri ve muhitten göç etme öyküsü yansıtılmıştı. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli (SDKM) Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılan törenle, Çorumlu Fotoğrafçı A. Agâh Öncül’e KASK yönetim kurulu tarafından ödülü verildi.

Fotoğrafçılığa Çorum insanını ve sokaklarını kareleyerek başlayan, 20 yıldır birçok sanat derneği ve üniversite topluluklarıyla söyleşi, gösteri ve sergi etkinliklerinde buluşan, ulusal ve uluslararası dergi, gazete gibi yayınlarda fotoğraf, gezi ve sanat üzerine yüzü aşkın yazı, yorum ve makalesi yayınlanmış, iki kitabı basılmış, her yaştan, her kesimden insanları bulundukları an’la ve ortamla kaydetmeye çalışan, insanların ve nesnelerin dünyasına dair belge nitelikli fotoğraf çalışmaları ile bilinen Agâh Öncül yeni projeleri ile sanat ve fotoğrafseverler ile farklı sanat ortamlarında buluşmaya devam edeceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi