Çorum merkeze bağlı Seydim Köyü'nde virane bir evde tek başına yaşam mücadelesi veren 90 yaşındaki yaşlı kadına Çorum Valiliği sahip çıktı. Nazende Bilgin isimli yaşlı kadın, huzurevine yerleştirildi. 
Komşularının yardımları ile hayatını sürdüren, kimsesi olmadığı için temel ihtiyaçlarını dahi gideremeyen yaşlı kadının içler acısı durumu, kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştı. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, konuyla yakından ilgilendi. 

Sakarya'da akıl oyunlarında öğrenciler kıyasıya yarıştı Sakarya'da akıl oyunlarında öğrenciler kıyasıya yarıştı


Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın talimatı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, Seydim Köyüne giderek yaşlı kadının evinde inceleme yaptı. 

HUZUREVİNE YERLEŞTİRİLEN
TEYZEMİZİ VALİ ZİYARET ETTİ 

90 yaşındaki Nazende Bilgin, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatı doğrultusunda Kamile-Hacı Akdağ Huzurevi’ne yerleştirildi. Nazende Bilgin’in ilk ziyaretçisi de Vali Dağlı oldu.
Kimsesiz kaldığı için köyünde tek başına yaşam mücadelesi veren 90 yaşındaki yaşlı kadının durumu, kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştı. Basına yansıyan gelişmeler üzerine konudan haberdar olan Çorum Valisi Zülkif Dağlı, hemen devreye girerek çaresiz kadına sahip çıktı.


Kamile-Hacı Akdağ Huzurevine giderek hem Nazende Bilgin teyzeyi, hem de huzurevinde bulunan diğer büyükleri ziyaret eden Vali Dağlı, sıcak ve samimi bir ortamda büyüklerle bir süre sohbet ederek, yetkililerden sağlık durumları ve yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi aldı.
Devletin her zaman büyüklerin yanında olduğunu belirten Vali Dağlı, onların huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşam sürdürmeleri için gereken tüm imkanların sağlandığını ifade etti.
Huzurevinden ayrılırken yaşlıların hayır dualarını alan Vali Dağlı, kendilerine sağlıklı uzun ömürler diledi.

Editör: Haber Merkezi