AK Parti ve MHP, Çorum'da yerel seçim öncesi ittifak yapma kararı aldı. Seçime AK Parti adayı girecek, MHP aday çıkarmadan AK Parti'nin adayına destek verecek.
Edinilen bilgiye göre, Cumhur İttifakı, Çorum’da ortak adayla seçime gidecek.
CHP'nin seçim yarışına dahil olduğu ilçelerde de ortak aday formülüne sıcak bakılırken, AK Parti ve MHP'nin birçok ilçede kendi adaylarıyla seçime gireceği ifade edildi. MHP'ye Çorum merkezde Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Meclis Üyeliği kontenjanları verilecek.
AK Parti ve MHP’nin içerisinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın işbirliği yapacağı iller açıklandı. Listeye göre Çorum’da da ittifak yapılacak.

2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, bazı illerde tek aday bazı illerde de kendi adayıyla yarışacak. 

Yerel seçimler AK Parti ve MHP, 29 ilde ittifak yapacak. İttifak yapacak iller arasında Çorum da yer aldı.

Çorum’un da içerisinde bulunduğu, MHP’nin AK Parti’nin adayını destekleyeceği iller Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olarak açıklandı.

AK Parti ise 5 ilde MHP’nin adayını destekleyecek. Bu iller Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye olarak belirlendi.

AK Parti ve MHP, 22 ilde ise kendi adaylarıyla seçime dahil olacak. Bu iller Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak belirlendi.

ANKARA’DA TEŞKİLAT TEMAYÜLÜ

31 Mart'tan sonra Mudanya Belediyesi'nde neler değişti? 31 Mart'tan sonra Mudanya Belediyesi'nde neler değişti?

Ankara’da düzenlenen teşkilat temayül toplantısında parti genel merkezi tarafından tartışmaları bitiren açıklama teşkilat mensuplarına açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda Çorum’da Cumhur İttifakının ortak adayla seçime gideceği bildirildi.

Bu açıklama ile birlikte ittifak tartışmaları son bulurken, gözler bu kez de adayın kim olacağı konusuna çevrildi.

Toplantıya Çorum’dan Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, İl Başkanı Murat Günay, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi