Çorum İl Jandarma Komutanlığı Dedektifleri JASAT ve İlçe Jandarma Komutanlıklarınca, aranan şahıslara yönelik 13-18 Aralık tarihleri arasında  “Şehit Uzman Jandarma Serdar Dağ – JASAT Mercek -2 Operasyonu” düzenlendi.

Operasyon sonucu çeşitli suçlardan aranan 69 kişi yakalanarak ve adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 12 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 

Çorum'da yürekleri ağızlara getiren kaza: İki otomobil çarpıştı, 3 yaralı Çorum'da yürekleri ağızlara getiren kaza: İki otomobil çarpıştı, 3 yaralı

“Tahsis Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan (11 yıl 6 ay 22 gün) kesinleşmiş cezası bulunan bir şahıs,

“Dolandırıcılık” suçundan (8 yıl 10 ay 7 gün) kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs,

“Cinsel Saldırı” suçundan (4 yıl 2 ay) kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, 

“Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan (4 yıl 2 ay) kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs jandarma dedektifleri tarafından yakalandı.

Çorum İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; “Suç ve suçlulukla mücadelenin en önemli unsurları; kanunlara göre suç teşkil eden filleri işleyen suçluları yakalayıp adalete teslim etmek ve böylece potansiyel suçluları caydırma, kamu vicdanını rahatlatma, suçlunun davranış biçimini değiştirme ve gelecekte işlenecek olan suçların önüne geçme hedeflerine ulaşmaktır.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, özellikle hırsızlık olaylarının önlenmesine yönelik önleyici tedbirlere ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına 24 saat esasına göre kararlılıkla devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Jandarmaya bildirmesi, olayların önlenmesi ve aydınlatılmasına büyük katkı sağlayacaktır” denildi.

Editör: Haber Merkezi