Çorum'da bayramın birinci günü akşam saatlerinde, Ilıca Caddesi'nde çocuklara yönelik sokak köpekleri saldırısı gerçekleşti. Olaya müdahale eden vatandaşlar, çocukları güvenli bir şekilde kurtardı.

Çorum'da akşam saatlerinde sokak köpekleri çocuklara saldırdı, çocukları yoldan geçen vatandaşlar kurtardı.

İddialara göre olay, bayramın birinci günü akşam  22.00 civarında Ilıca Caddesi'nde meydana geldi. Toplu halde gezen sokak köpekleri, yoldan geçen 12-13 yaşlarındaki çocuklara saldırdı.

Olayı gören vatandaşlar araçlarını köpeklerin üzerine sürerek köpekleri çocuklardan uzaklaştırdı.

Vatandaşlardan Yetkililere Çağrı

Olaya şahit olan CHP'nin önceki dönem Belediye Meclis üyesi Tuncel Gürgen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Çorum Valisi Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'a çağrıda bulundu. Gürgen, "Sayın valim, sayın belediye başkanım. Lütfen bir şeyler yapın artık. Ilıca Caddesi'nde çocukları köpeklerin saldırısından arabalarımızı üstlerine sürerek kurtardık. Çocuklar perişan haldeler" ifadelerini kullanarak, yetkililerden bu tür olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Çorum'da komşusunu öldüren polis memuru tutuklandı Çorum'da komşusunu öldüren polis memuru tutuklandı

Çorum'da Sokak Köpekleri Sorunu

Çorum'da zaman zaman gündeme gelen sokak köpekleri sorunu, özellikle çocuklar ve yalnız yürüyen vatandaşlar için güvenlik endişesi yaratıyor. İlgili kurumlar ve yerel yönetimler, sokak hayvanlarının kontrol altına alınması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması konusunda çeşitli çalışmalar yürütse de, bu tür olaylar hala yaşanabiliyor.

Editör: Ebru Çalık