MEB’in okullarda uyguladığı “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum - ÇEDES” projesi, eğitimi dini ve ideolojik çizgilerine göre şekillendirmeye yönelik bir girişim olarak eleştiriliyor. Çorum’da Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, bu projeye karşı kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesinin iptal edilmesi ve siyasal iktidarın okullarda eğitimi dini ve ideolojik çizgilerine göre şekillendirilmesine yönelik uygulamalara son verilmesi amacıyla kitlesel basın açıklaması eylemi düzenlendi. 

Samsun, Çorum, Kırıkkale... 19 Mayıs ruhu bisikletle Ankara'ya taşındı Samsun, Çorum, Kırıkkale... 19 Mayıs ruhu bisikletle Ankara'ya taşındı

KESK’e bağlı Eğitim-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan imza kampanyasının ardından Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de önceki gün saat 12.00’de Bahabey Caddesi üzerindeki Hünkar Hacı Bektaş Veli Parkı önünde toplanarak Kadeş Barış Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. 

ÇEDES’in iptali talebi ile yapılan yürüyüşün ardından Kadeş Barış Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması yapıldı. 

Etkinliğe CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, HDP İl Başkanı Şeref Karataş, Emek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Özünel, Emek Partisi Merkez İlçe Başkanı Hıdır Aygün, Sol Parti Merkez İlçe Başkanı Arif Başaran, Yeşil Sol Parti temsilcisi, CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Tuncay Polat, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ekber Beyaz, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Yıldız Şahin, KESK’e bağlı sendikaların başkan, yönetici ve üyeleri katıldı. 

Burada kitlesel basın açıklamasını ise Emek ve Demokrasi Platformu adına Nilgün Deniz Anaklı okudu.

Editör: Kubilay Olcan