Yağ Çekmeyen Çubuk Hamur Kızartma Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
kızartmak için sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Çubuk Hamur Kızartma Nasıl Yapılır?
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve iyice karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu elleyerek azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve merdaneyle açın.
Hamur kesme aparatıyla çubuk şeklinde kesin.
Sıvı yağ doldurulmuş bir tavayı veya tencereyi ısıtın ve hamurları kızartın.
Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir kaseye alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Kızartılan hamurları servis tabağına alın.
Dilerseniz kahvaltıyla birlikte servis yapabilirsiniz.
Yağ çekmeyen çubuk hamur kızartma tarifi ile kahvaltılar artık daha lezzetli ve eğlenceli. Bu pratik tarifle, hem lezzetli hem de hafif kahvaltılıklar hazırlayabilir, sabahlarına mutluluk katabilirsiniz. Bu tarifi deneyerek kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirin.