Çilek reçeli, kahvaltıların vazgeçilmezi ve tatlıların en güzel tamamlayıcısı. Evde kendi çilek reçelinizi yaparak, tazeliği ve doğallığı sofranıza taşıyabilirsiniz. Bu basit tarif ile mükemmel reçeli herkes yapabilir.
Çileklerin o eşsiz tadını yıl boyunca saklamak istemez misiniz? Ev yapımı çilek reçeli ile bu mümkün. Hem ekonomik hem de sağlıklı bir seçenek olan bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.
Eğer evde pratik ve lezzetli bir reçel yapmak istiyorsanız, bu çilek reçeli tarifi tam size göre. Adımları takip ederek, kısa sürede harika reçeller yapabilirsiniz.
İŞTE TAM KARARINDA ÇİLEK REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER
2 kilo çilek
8 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
TAM KARARINDA ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR
Önce çilekler temizlenerek güzelce yıkayın. Daha sonra iki kilo şekeri üzerine dökerek 1 gece boyunca bekletin. Ardından orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatın.
45 dakika kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın limonu ekleyerek, kavanozlara koyun.
Ağzını iyice kapatarak sert çevirin.
Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Bu nefis çilek reçeli tarifini denedikten sonra, sonuçlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! Yorumlar kısmında reçeliniz nasıl oldu, neler eklediniz veya neleri değiştirdiniz, bizimle paylaşın. Afiyet olsun!