Osmancık'ta okul şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi Osmancık'ta okul şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi

Kayıtları pasif hale düşen çitçilerin tarımsal desteklerden faydalanamayacağının altını çizen Şahiner, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için bir an evvel güncellemelerini yapmaları gerektiğini söyledi. 

Ziraat Odası Başkanı Şahihiner, 2023 Yılı ÇKS Dosya Müracaatını E-devlet üzerinden yapan veya Ziraat Odalarına uğramadan İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim eden, 2023 Yılı oda üyelik ve tarımsal bilgilerini güncellemeyen çiftçiler için; Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Mevzuatı ve Üye Kayıt Yönetmeliğine göre tarımsal mal varlığı durumunu kayıtlı olduğu Ziraat Odalarında güncellemeleri gerektiğini ifade etti. 

Güncelleme yapmayan çiftçilerin kayıtlarının PASİF duruma düşeceğinin altını çizen Şahiner, pasif duruma düşen üyelerin tarımsal desteklerden faydalanamayacağının altını çizdi. 

Çiftçilerin destek alamayacakları gibi yanlış beyanda bulundukları için beş yıl tarımsal destekten faydalanamayacağını bildiren Şahiner, “Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için 2023 yılı güncellemelerini yapmaları önemle duyurulur” dedi. 

Ebru Çalık