Cumhuriyet Halk Partisi’nde Belediye Meclisi Üyesi adaylığından geri çekilenlerin sayısı 5’ye yükseldi.

Belediye Meclis Üyesi Adayı Arif Can Akbal, adaylıktan çekildiğini bildirdi.

31 Mart 2024 yerel seçimleri 20. sıradan Çorum Belediye Meclisi’ne aday gösterilen Arif Can Akbal, Çorum Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına dilekçe vererek, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Akbal, dilekçesinde; “2024 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP tarafından Belediye Meclisi’ne (20. Sıra) aday gösterildim. Gördüğüm lüzum üzerine adaylıktan istifa ediyorum” dedi.

Şentürk Gülnaz, Mehmet Rüştü Çağlar ve Uğur Soyocak ve Mehmet Karataş’ın ardından Arif Can Akbal’ın da adaylıktan çekilmesi partide şok etkisi yaratırken, istifaların devam edeceği şeklinde duyum alındı.

Çorum'da komşusunu öldüren polis memuru tutuklandı Çorum'da komşusunu öldüren polis memuru tutuklandı

İnşaat Mühendisi Arif Can Akbal, yaptığı basın açıklamasında ise şunları söyledi:

“Yaklaşık 15 yıldır partimde pek çok kademede görevler aldım ve çalıştım. 2024 yerel seçimlerine girerken Çorum’da aktif çalışan bir inşaat mühendisi olarak demokrasi ve katılımcılık açısından Çorum Belediye Meclis Üyeliği aday adaylık başvurusunda bulundum. Ancak süreç içerisinde aday belirleme konusunda yapılan dayatmalar, onayı ve önseçimi olmadan dar bir çevreyle alınan kararlar, yıllardır bu şehre hizmet etmiş biri olarak verilen değerin, gerekli olan seviyeden daha düşük olması sebebiyle belediye meclis üyeliği adaylığımdan istifa ediyorum. Siyasetin uzun soluklu bir nefes olduğunun bilincinde olup, küslük ve kırgınlık içerisinde değilim. Partimin bir neferi olarak demokrasi mücadelemi sürdüreceğim. Bu süreçte bana destek olan başta ailem olmak üzere tüm dost ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Editör: Merve Kayış