Karaköy poğaçası, kıyır kıyır dokusu ve ağızda dağılan lezzetiyle çay saatlerinizin yıldızı olacak. Bu tarifle, herkesi mutfağınıza hayran bırakacaksınız.

Evde Karaköy usulü poğaça yapımı sanatını keşfedin. Bu tarif, çay keyfinizi lezzetle taçlandıracak. İşte kıyır kıyır Karaköy poğaçası yapmanın yolları.

Lezzetli bir atıştırmalık arayışındaysanız, Karaköy poğaçası tam size göre. Bu kolay tarifle, Karaköy'ün meşhur poğaçasını kendi mutfağınızda yeniden yaratabilirsiniz.

Malzemeler:

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.
Üzerini streç film ile kapatarak 40 dakika mayalandırın.
Hamuru mayalandırdıktan sonra küçük limon büyüklüğünde bezeler kopararak elinizle düzgünce yuvarlayarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerini kapatarak 20 dakika daha mayalandırın.
Mayalandırdığınız poğaçalara yumurta sarısı sürün ve çatal ile artı şeklinde çizikler atın.
180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin

Karaköy poğaçası tarifiyle, evinizde çay saatlerini bir üst seviyeye taşıyın. Bu lezzetli ve kolay tarifle, ağızda dağılan poğaçaları kendi mutfağınızda hazırlayabilir, sevdiklerinizle birlikte keyfini çıkarabilirsiniz. Karaköy poğaçası, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olarak her zaman sofralarınızı süsleyecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi