Tuzlu kavanoz kurabiyesi, pratik yapılışı ve uzun süre bayatlamama özelliği ile çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. İşte adım adım yapılışı...

Tuzlu lezzetlerden hoşlanıyorsanız ve çay yanına yeni bir tarif arıyorsanız, tuzlu kavanoz kurabiyesi ile tanışma zamanı. Hem kolay hem de lezzetli!

Eğer çay sohbetlerinizi lezzetli bir tarifle taçlandırmak istiyorsanız, tuzlu kavanoz kurabiyesi yapımı ile ilgili bu rehbere göz atmalısınız. Kolaylık ve tazelik bir arada!

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı mahlep

 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı çörek otu

3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

PÜF NOKTASI NEDİR?

Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

YAPILIŞI

-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.

-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.

-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.

Çay saatlerinizi renklendirecek, misafirlerinizin bayılacağı tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi ile tanıştınız. Hem yapımı kolay hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiye, sohbetlerinize eşlik edecek. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek her seferinde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi