Eğer çayınızın veya kahvenizin yanında lezzetli bir eşlikçi arıyorsanız, bu kakaolu kek tarifi tam size göre. Adım adım hazırlanışıyla, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir lezzet şölenine dönüştürecek bu tarifi kaçırmayın.

Kakaolu kek, hem pratik hem de lezzetli bir seçenektir. Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Mutfakta yeniyseniz bile, bu basit adımları takip ederek herkesi hayran bırakacak bir kek yapabilirsiniz.

  1. Çay saatlerinizi şenlendirecek, ağızda dağılan bir lezzet arayışındaysanız, kakaolu kek tarifimizle tanışın. Bu pratik ve hızlı tarif, tatlı ihtiyacınızı anında giderecek ve misafirlerinizden tam not alacak.

KAKAOLU KEK TARİFİ

Malzemeler

* 3 adet yumurta

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 su bardağı süt

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 1 su bardağı un

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

* 3 yemek kaşığı kakao

KAKAOLU SADE KEKİN YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabına alarak hızlı devirde 2-3 dakika kadar çırpın.

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Ardından sıvı malzemeleri (süt ve sıvı yağ) ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Bu arada un, kakao, kabartma tozu ve vanilya gibi katı malzemeleri de ayrı bir kapta harmanladıktan sonra sıvı karışıma ekleyin. İyice karıştırın.

Yağladığınız ya da fırın kağıdı koyduğunuz fırın kabınıza döktükten sonra ısınmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

KAKAOLU KEK YAPILIŞININ PÜF NOKTALARI

Kakaolu kek yapımında dikkat edilecek olan bazı püf noktalar vardır. Bunlara dikkat edildiğinde hem kakaolu kekiniz iyi kabaracaktır hem da lezzetli olacaktır.

Tüm malzemeler aynı oda sıcaklığında olmalıdır. Yani buzdolabından çıkarılıp en 15 dakika önceden hazır edilmelidir.

Yumurta iyice çırpılmalıdır. Kokusunun baskın olmaması için yumurtaya bir iki damla limon suyu sıkılmalıdır. Un ve kakao mutlaka eleyerek ilave edilmelidir. Pişerken fırının kapağı ilk 15-20 dakika hiç açılmamalıdır. Fırından çıkan kakaolu kek hemen dilimlenmemeli, soğuması beklenmelidir.

Kakaolu kek, hem kolay hem de enfes bir seçenek sunar. Bu tarifle, çay saatlerinizi lezzetli anlarla taçlandırabilir, sevdiklerinize unutulmaz tatlar sunabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu muhteşem keki pişirmeye başlayın. Her ısırıkta, kakaonun büyüsüne kapılacaksınız. Mutlu pişirmeler!

Editör: Haber Merkezi