Pastanelerdeki sade kek lezzetini evinizde yaşamaya hazır mısınız? Yumuşacık ve enfes bir sade kek yapmanın sırları, bu kolay tarifte gizli.

Sadelik her zaman şıklıktır, özellikle de kek söz konusu olduğunda. Bu basit ama etkileyici sade kek tarifiyle, mutfakta yeni lezzetler yaratın.

Ev yapımı sade kek, ekonomik ve lezzetli bir seçenek sunar. Bu kolay tarifle, ağzınızı sulandıran mükemmel bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız.

Sade Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)

Sade Kek Tarifi

İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.

Daha sonra diğer malzemeler süt, sıvı yağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.

Kuru malzemeleri kabartma tozu, vanilya ve unu eleyelim. Kuru malzemeleri ilave etmekte fayda var. Bu şekilde kabarmış yumuşacık kekler hazırlanır. Kek hamurumuz hazır.

Kekimizi pişmeye bırakıyoruz. Hazırladığımız sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökülür.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.

Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Sıcak keki kalıptan çıkartırsanız kekiniz parçalanabilir.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Soğuyan keki dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Sade kek, hem basit malzemelerle hem de az bir çabayla hazırlanabilen mükemmel bir tatlıdır. Bu tarif ile, yumuşacık ve lezzetli bir kek yaparak, hem çay saatlerinizi tatlandırabilir hem de kahvaltılarınıza farklı bir alternatif sunabilirsiniz. Lezzeti ve yumuşaklığıyla herkesin beğenisini toplayacak bu sade kek, mutfakta geçirdiğiniz zamanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarifin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi