Kıbrıs tatlısı, şerbetli ve muhallebili lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı oluyor.

KIBRIS TATLISI MALZEMELER

3 tane yumurta

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN;

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

ŞERBETİ İÇİN;

2 su bardağı su

1 buçuk su bardağı şeker

1 paket vanilya

KIBRIS TATLISI TARİFİ

Öncelikle şerbet malzemelerini kullanarak şerbetinizi pişirin. Ardından şerbeti soğumaya bırakın. Çünkü şerbet tatlıya soğuk dökülmeli. Bir tencereye su ve şekeri döküp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 15 dakika daha kaynatın. Hazır olunca ocağı kapatın ve içerisinde vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.

Yumurta ve şekeri köpük köpük bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Bir tepsi veya borcamı yağlayın. Ardından kek harcını dökün. 160 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumuş şerbeti dökün. Kekin soğuması için bir kenara alın.

Kıbrıs tatlısının kreması için krem şanti hariç tüm ürünleri bir tencereye alın. Muhallebi gibi yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ardından altını kapatın ve krem şantiyi de ekleyerek blendar ile 5 dakika kadar çırpın.

Soğuttuğunuz kekin üzerine kremayı güzelce yayın. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpin. Yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

İç serinletir, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi