Evde yapılan açma, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunar. İşte adım adım yumuşacık açma yapmanın sırları, kolay malzemelerle mükemmel sonuçlar!

Pratik ve lezzetli bir açma tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif ile herkesin beğenisini kazanacak yumuşacık açmalar yapabilirsiniz.

Kahvaltılarınıza yeni bir lezzet katmak için yumuşacık açma yapmayı deneyin. İşte başarılı sonuçlar için adım adım rehberiniz.

Malzemeler

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
½ paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı katı yağ
Çörek otu

Hazırlanışı

Süt, su, şeker ve mayayı karıştırın, mayayı iyice eritin.

Bu karışımın üstünü kapatıp 15 dakika dinlendirin.

Ardından katı yağ ve çörek otu dışında kalan malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru masanın üzerine yayın ve üzerine yumuşamış katı yağı sürün.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Hamurları 2 parmak kalınlığında uzun şeritler haline getirin.

Hamur şeritleri bükerek uçlarını birleştirin.

Yumurtanın akı ve sarısını ayırın.

Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bu kolay ve lezzetli açma tarifi ile evde kahvaltılarınıza yeni bir tat katın. Yumuşacık dokusu ve doyurucu lezzetiyle, bu açmalar ailenizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Pratik adımları takip ederek, kısa sürede harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi