Patates köftesi, her yaştan insanın seveceği, hem içi yumuşacık hem dışı çıtır bir lezzet sunuyor. Bu tarif, çalışanlar için hızlıca hazırlayabilecekleri, doyurucu bir seçenek oluşturuyor.

Eğer akşam yemeği için lezzetli ama pratik bir şeyler arıyorsanız, patates köftesi tam size göre. Bu tarif, evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir ve herkesi memnun edecek bir tat sunar.

Çalışan kadınların da rahatlıkla yapabileceği bu patates köftesi tarifi, yoğun tempoda hızlı ve lezzetli yemekler hazırlamanın en güzel yolunu sunuyor. Deneyin, farkı görün.

Patates Köftenin Tarifi

Malzemeler

4-5 adet büyük boy haşlanmış patates

Tam yemek kaşığı domates salçası

Bir buçuğa yakın su bardağı galeta unu

1 çorba kaşığı pul biber

3-4 diş sarımsak(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Tam çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz( tuzlu sevip sevmemenize göre ayarlayınız)

Maydanoz (göz kararı ekleyebilirsiniz)

Nar gibi Kızartmak için:

1 adet büyük boy yumurta

Sıvı yağ

Patates köftenin Tarifi

Baharatları kendi damak tadınıza göre arttırıp ya da azaltabilirsiniz. Öncelikle patateslerimizi güzelce haşlayalım yüksek ateşte.

Haşladığımız patatesi ezerek püre haline getirip, salçayı, baharatları, tuzu, maydanozu ve galeta ununu ekleyerek iyice bütünleştirelim.  Harcı yoğurduktan sonra köfte şeklini verelim.

Kaseye yumurtayı kıralım. İçine damak zevkinize göre tuzu ekleyelim. Elimizle şekil verdiğimiz patates köftelerini yumurtaya bandırıp kızarmış yağda arkasını ve önünü eşit derecede pişirelim.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Sarımsaklı yoğurtlu sos yaparak tüketebilirsiniz.

Patates köftesi, hem ekonomik hem de lezzetli bir seçenek olarak, çalışan kadınların veya zamanı kısıtlı olan herkesin mutfağında hızlı bir çözüm sunar. Bu tarifle, kısa sürede hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Pratik yapılışı ve enfes tadı ile patates köftesi, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi