Ev yapımı tatlıların lezzetini bir başka kılan nedir biliyor musunuz? Sevgi ve el emeği! Evde yapacağınız profiterolle, sevdiklerinizin yüzünde unutulmaz bir tebessüm oluşturun.
Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Hem kolay hem de oldukça lezzetli bu profiterol tarifi ile evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın.
Çikolata ve tatlı denince akla ilk gelenlerden biri olan profiterol, aslında evde yapması sandığınızdan çok daha kolay. İşte sizin için hazırladığımız pratik ve lezzetli profiterol tarifi!
PROFİTEROL TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr tereyağı veya margarin
3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
TARİF
İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Profiterol Kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Evde profiterol yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay ve eğlenceli olabilir. Hazırladığımız bu detaylı rehber ile siz de mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz. Bu tarifi denediğinizde, ev yapımı tatlıların paha biçilemez mutluluğunu keşfedeceksiniz. Unutmayın, her tatlı bir hikayedir ve siz de kendi hikayenizi yaratmak üzeresiniz. Afiyet olsun!