Lezzetiyle mideleri bayram yerine çevirecek, fırında İzmir köfte tarifimizle tanışın. Bu yemek, tadı damaklarda kalan bir lezzet sunarak akşam yemeklerinize yeni bir soluk getirecek.

Fırında İzmir köfte, hem kolay hazırlanışı hem de enfes tadıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek bir lezzet garantisi veriyor.

Bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir önerimiz var: Fırında İzmir köfte. Bu tarif, herkesin beğenisini kazanan ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Fırında İzmir Köfte Tarifi

Malzemeler

5 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz

Köftesi İçin;

500 gram dana kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz, karabiber, tatlı toz biber
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz

Sosu İçin;

3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy domates
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
1,5 su bardağı su

Üzeri İçin;

Domates
Biber

Fırında İzmir Köfte Nasıl Yapılır

Patatesi elma dilim şeklinde doğrayalım. Fırın tepsisine doğranmış patates, sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştıralım. 180 derece fırında pişirelim.

Köftesi için tüm malzemeleri uygun bir yoğurma kabına ekleyip yoğuralım.

Yoğurma işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.

Uygun bir tavaya sıvı yağ ve şekil verdiğimiz köfteleri dizip kızartalım.

Sosu için uygun bir sos tavasına sıvı yağ ve salça ekleyip salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Üzerine domatesi, baharatları ve suyu ekleyip kaynatalım.

Fırından patatesleri çıkaralım ve kızartmış olduğumuz köfteleri dizelim. Üzerine domates ve biber dizip, hazırlamış olduğumuz sosu üzerine gezdirerek dökelim.

180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.

Fırında İzmir köfte, her yönüyle mükemmel bir yemek seçeneği sunuyor. Bu tarifi deneyerek, hem pratik hem de lezzet dolu bir akşam yemeğinin keyfini çıkarabilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. Bu tarif, sofralarınızda özel bir yer edinecek ve sık sık yapmak isteyeceğiniz bir lezzet haline gelecek.

Editör: Haber Merkezi