Yılbaşı akşamlarının klasik lezzeti, kestaneli pilav eşliğinde sunulan hindiyi mükemmel kılan sırları sizler için derledik. Bu yılbaşı sofranızda fark yaratmaya ne dersiniz?

Lokum gibi bir yılbaşı hindisi yapmanın sırrı nedir, hiç merak ettiniz mi? İşte, adım adım kolay ve lezzetli bir yılbaşı hindisi tarifi ile bu yılbaşı unutulmaz olacak!

Yılbaşı gecesinin olmazsa olmazı hindiyi bu yıl evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Hem lezzetli hem de gösterişli bu tarif, yılbaşı sofranızın yıldızı olacak!

YILBAŞI HİNDİSİ MALZEMELERİ

1 adet hindi

500 gram baby havuç

500 gram baby kabak

500 gram Brüksel lahanası

100 gram tereyağı

100 gram un

1 adet limon

Yarım paket taze kekik

4 adet kuru defne yaprağı

1 adet kuru soğan

Kestaneli iç pilav için:

800 gram pirinç

1200 litre su veya tavuk suyu

2 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı yenibahar

2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

400 gram soyulmuş kestane

60 gram tereyağı

60 gram sıvı yağ

YILBAŞI HİNDİSİ NASIL YAPILIR?

Hindinin içine dörde bölünmüş soğan ve limon ile defne yaprakları ve taze kekiği koyun.

Tuz ve karabiber ile her yerini tatlandırıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika, daha sonra 140 dereceye indirilerek 1,5 saat pişirin.

Sebzelerin hepsini sırayla iki tutam tuz eklenmiş kaynar suda birer dakika haşlayın ve diriliğini kaybetmemesi için buzlu suya koyun.

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Daha sonra sebzeleri tekrar tavada ısıtın.

Tereyağı ve unu kısık ateşte kahverengi olana kadar kavurun.

Fırından çıkarıp porsiyonlara ayırdığınız hindinin suyunu, tereyağı ve un karışımına ekleyin.

Su yetmezse sos kıvamına gelene kadar su ekleyin, böylece grayvy sos elde edin.

Bu sos hindinin kurumasını önleyecektir.

İç pilav için pirinçleri 30 dakika önceden suda bekletip yıkayın ve iyice kurutun.

Tereyağı ve sıvı yağı pilavın pişirileceği tencerede ısıtın ve pirinçleri ekleyin.

Kısık ateşte 30 dakika kavurun.

Baharatlar, dereotu ve dörde bölünmüş kestaneleri ekleyin.

Sıcak suyu veya tavuk suyunu kavrulan pirinçlere ekleyin.

3 dakika sonra ateşi kısın ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

Yarım saat dinlendikten sonra servis yapın.

Editör: Haber Merkezi