Kıbrıs Tatlısının gizemli ve baş döndürücü lezzetine hazır mısınız? Her yudumunda Kıbrıs'ın sıcak yaz günlerini, her lokmasında ise mis kokulu Hindistan cevizini hissedeceğiniz bu tatlı tarifiyle damak çatladın.

Komşularla veya eş dostla gün mü yapıyorsunuz. Gününüzde bu tarifle Kıbrıs Tatlısını yapın inanın ki komşularınız bu tat karşısında şok yaşayacaklar ve günlerce gittikleri yerde sizin tatlı yapmadaki ustalığınızı konuşacaklar.

Kıbrıs Tatlısı evde çok rahat yapacağınız bir tatlı olmakla birlikte ağzınıza aldığınızda lezzetini damağınızda hissedeceğiniz bir tatlı. O halde Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır? İçinde hangi malzemeler olur? Kaç dakikada pişirmek gerekir? Kreması nasıl yapılır? Tüm bu sorular sizi korkutmasın işte kolayca yapacağınız dostlarınızı hayretler içerisinde bırakacak Kıbrıs Tatlısı tarifi:

Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler

3 tane büyük boy yumurta
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı galeta unu
2 çay bardağı kırılmış ceviz
Kabartma tozu

Kreması İçin Malzemeler

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

2 çay bardağı nişasta
1Lt süt
1 çay bardağı şeker
Vanilya
Krem şanti

Şerbeti İçin Malzemeler

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Vanilya

Üzeri için yeteri miktarda Hindistan Cevizi

Kıbrıs Tatlısının Yapılışı

Damak tadımıza uygun Kıbrıs Tatlımıza şerbeti hazırlamakla başlıyoruz.
Bir tencereye suyu ve şekeri koyuyoruz kaynatmaya başlıyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika kaynatmaya devam ederek özleşmesini sağlıyoruz. İstediğimiz şekilde özleşince üzerine 1 paket vanilyayı döktükten sonra karıştırıp ateşten indiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Artık kekimizi yapabiliriz. Karıştırma kabımıza yumurta ve şekerimizi koyup kabarıncaya kadar bir güzel çırpalım.
Sonra üzerine sıvıyağımızı, ceviz içimizi ve Hindistan Cevizini ekleyip iyice karıştıralım.
Karışımımıza bu defa galeta ununu, kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız kek harcımızı yağlı borcama döküp düzleştirelim. Öncede 160 derecede ısıttığımız fırına sürelim. Yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirelim. Fırınınıza göre farklılık gösterebilir.
Yeterli derecede pişen kekimizi fırından alalım üzerine hazırladığımız soğuk şerbeti dökelim.
Kekimizi bir kenara alıp dinlenmeye bırakalım.
Şimdi de sıra kremamızı hazırlamaya geldi. Bir tencereye sütü boşaltalım üzerine nişastayı ve şekeri ilave edelim.
Kremamız kaynayana kadar altına tutmaması için sürekli karıştıralım. Kremamız yoğunlaştığında vanilyayı ve krem şantiyi ilave edip yaklaşık 6-7 dakika bir çırpıcı yardımıyla çırpalım.
Hazırladığımız kremamızı borcamda bulunan kekimizin üzerine dökeli. Her yanda eşit krema olması için uygun bir tatlı spatulası ile düzleştirelim.
Sıra üzerine Hindistan Cevizini dökmeye geldi.  Kremamızın üzerine Hindistan Cevizini serptikten sonra Kıbrıs tatlımızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
Buzdolabından çıkarttığımız Kıbrıs Tatlımızı dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi