Tatlı krizlerinizin yeni kahramanı Taş Kadayıf, ceviz ve tarçının eşsiz uyumu ile sofralarınıza geliyor. Bu enfes tarifi deneyerek, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın.

Şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden biri olan Taş Kadayıf, ev yapımının tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Bu basit ve detaylı rehberle, kendi Taş Kadayıfınızı yapın.

Evinizde şerbetli bir lezzet şöleni yaratmaya ne dersiniz? Cevizli ve tarçınlı Taş Kadayıf tarifimizle, tatlı yemeklerinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Taş Kadayıf Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

i̇çi için;

1 kase ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın

kızartmak için;

sıvı yağ

şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 dilim limon

Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamakla başlayalım. Şerbeti soğuk olacak şekilde hazırlayın. Şekeri, suyu ve limonu bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya bırakın ve yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Hamuru için sütü ve suyu bir kaba alın. Üzerine kabartma tozu, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın. Ardından unu ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın.
Yapışmaz bir tavada bir kepçe ile hamurdan alarak pişirin. Sadece bir tarafını pişirin, diğer tarafı pişirmeyin.
Pişen kadayıfların arasına ceviz içi ve tarçını ekleyin. Yarım ay şeklinde kenarlarını birleştirip kapatın.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar çevirerek kızartın.
Kızaran kadayıfları soğuyan şerbete batırın ve servis yapın.

Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi

Taş Kadayıf, lezzeti ve basit yapılışı ile her zaman favoriniz olacak bir tatlıdır. Bu tarifi kullanarak, evinizde aileniz ve sevdiklerinizle birlikte muhteşem tatlılar hazırlayabilirsiniz. Hem geleneksel hem de yenilikçi, Taş Kadayıf tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Şimdiden afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi