Limonlu Etimek Tatlısı, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olmaya aday. Bu tarif, adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunuyor.

Etimek tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu tarife eklenen limon suyu ile tatlıya ferah bir dokunuş katıyoruz. Limonlu Etimek Tatlısı tarifi, vazgeçilmezi olacak.

Mutfakta pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler için Limonlu Etimek Tatlısı ideal bir seçenek. Bu tarif ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak, aileniz ve misafirleriniz için enfes bir tatlı hazırlayacaksınız.

Limonlu Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

şerbet için;

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

muhallebi için;

1 lt süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

limonlu sos için;

2 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
çay kaşığı ucuyla zerdeçal (renk katmak için, isteğe bağlı)

Limonlu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şekeri uygun bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 15 dakika daha pişirip altını kapatarak soğumasını bekleyin.
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. Şerbet ılınınca etimeklerin üzerine dökün.
Muhallebi için, tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin. Muhallebi koyu bir kıvam alıp kaynayınca altını kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Şerbeti çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Soğuması için bekletin.
Limonlu sos için, tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine limonlu sosu döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyip isteğe bağlı olarak süsleyerek servis yapın.
 

Editör: Haber Merkezi