Evde lezzetli ve gösterişli bir tatlı yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? İzmir’in ünlü Kardelen Tatlısı ile sofralarınızı şenlendirin. İşte adım adım tarifi ve püf noktaları...

İzmir’in geleneksel lezzetlerinden biri olan Kardelen Tatlısı, özel günlerinizde ve misafir ağırlarken vazgeçilmeziniz olacak. Beyaz çikolata ve Antep fıstığının muhteşem uyumuyla tanışın.

Misafirlerinizi etkilemek ve tatlı sohbetlerinize tat katmak için mükemmel bir seçenek: Kardelen Tatlısı. Bu tarif ile tatlı yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu göreceksiniz.

Kardelen Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Keki için;

Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi Kolay ve lezzetli: Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz Mayalı Poğaça tarifi

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

Kardelen Tatlısı Tarifi

İzmir’in meşhur kardelen tatlısının keki için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımımıza ilave edelim ve spatula ile malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarındaki borcama, eşit bir şekilde boşaltalım.
Her yerine güzelce yayılan kekimizi önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda keki fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
Tatlımızın muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştıralım. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolatana eriyene kadar karıştıralım. Ocağı kapatalım ve muhallebinin soğuması için bekletelim.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığımız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyelim ve mikserle güzelce çırpalım.
Kekimizi ıslatmak için bir kaba aldığımız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştıralım.
Soğuyan kekimizi alalım, ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkaralım.
Kekimizi ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirelim.
Hazırladığımız sütün yarısı ile kekin her yerini güzelce ıslatalım.
Ardından muhallebimizin yarısını kekin üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla her yerine güzelce yayalım.
Muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirelim.
Kekin diğer yarısını da muhallebinin üzerine yerleştirdikten sonra kalan sütle keki iyice ıslatalım.
Muhallebinin diğer yarısını kekin üzerine boşaltalım ve yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
Tatlımızı bu şekilde en az 2-3 saat mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Servis edeceğimiz zaman dolaptan çıkardığımız tatlının üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

İzmir’in vazgeçilmez tatlarından Kardelen Tatlısı tarifiyle mutfakta yeni bir maceraya atıldınız. Artık bu özel lezzeti evinizde de rahatlıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Unutmayın, her lokmada aşk ve emek var. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi