Evde kolayca hazırlayabileceğiniz portakallı revani tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet. Portakalın doğal aromasıyla tatlandırılan bu tatlı, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Portakallı revani tatlısı tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Portakalın asil tadı ve irmiğin muhteşem uyumuyla, tatlı menünüzü bir üst seviyeye taşıyın.

Bu benzersiz portakallı revani tarifi, tatlı yapımını bir sanat eserine dönüştürüyor. Portakalın canlılığı ve irmiğin dokusuyla, her ısırıkta unutulmaz bir tat deneyimi yaşayacaksınız.

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
1 yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ (Toplamda yine bu ölçüyü geçmeyecek şekilde biraz tereyağı eritip konulursa daha çok lezzetlendirdiğini düşünüyorum)
2 adet portakalın kabuğu ve suyu (Portakalların suyu az ise portakal sayısı artırılabilir.)
5-6 ceviz içi
1 su bardağı un
1 adet vanilya şekeri
1 adet kabartma tozu

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

İlk önce bir tencereye su ve şekeri ekleyerek, kaynadıktan sonra 10 dk daha kaynatıp limon suyu ilave edip şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları şeker ile köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu, şekerli vanilin hariç herşeyi ilave edin ve devamlı çırpın.
Son olarak un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin ve çırpın.
Küçük boy borcama/tepsiye sıvı yağ sürün ve revaniyi borcama aktarın.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 30 dakikada pişiyor.)
Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra portakalın suyunu sıkıp revaninin üstüne dökün.
Revani portakal suyunu çektikten sonra soğuk olan şerbeti sıcak tatlıya dökün.
3-4 saat sonra servis edin.

Portakallı revani, her lokmada sizi Akdeniz'in sıcak sahillerine götürecek eşsiz bir tatlıdır. Bu tarif, irmik ve portakalın mükemmel uyumuyla, tatlı repertuarınıza farklı ve taze bir soluk getirecek. Yapımı kolay ve lezzetiyle unutulmaz olan bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin ve tatlı sofralarınızın yıldızını keşfedin! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi