Baklava lezzetini evinizde kolayca yakalamak isteyenler için mükemmel bir alternatif: Ay tatlısı! Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu

Hamuru için;

1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için;

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

1 adet yumurta sarısı

Süslemek için;

Toz fıstık

Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi

Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi