Bu özel tarif, şerbetli tatlılar kategorisinde yeni bir sayfa açıyor; hem kolay hazırlanışı hem de eşsiz tadıyla limonlu etimek tatlısı, tüm beklentileri aşacak.

Adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu limonlu etimek tatlısı tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir sanat eserine dönüştürecek.

Limonlu Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek
şerbet için;
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

muhallebi için;

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

1 lt süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

limonlu sos için;

2 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
çay kaşığı ucuyla zerdeçal (renk katmak için, isteğe bağlı)

Limonlu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şekeri uygun bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 15 dakika daha pişirip altını kapatarak soğumasını bekleyin.
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. Şerbet ılınınca etimeklerin üzerine dökün.
Muhallebi için, tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin. Muhallebi koyu bir kıvam alıp kaynayınca altını kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Şerbeti çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Soğuması için bekletin.
Limonlu sos için, tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine limonlu sosu döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyip isteğe bağlı olarak süsleyerek servis yapın.

Bu detaylı ve lezzetli limonlu etimek tatlısı tarifiyle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi yeniden şekillendirecek ve misafirlerinizi şaşırtacak bir deneyime hazır olun; çünkü bu tarif, tatlı anlayışınızı tamamen değiştirecek.

Editör: Haber Merkezi