Şerbetli tatlılar arasında bir yıldız gibi parlayan revani, lezzeti ve hafifliğiyle herkesin gönlünde taht kurmuş durumda. Peki, evde ağızda dağılan, pofuduk bir revani nasıl yapılır? İşte size adım adım bir rehber.

Revani tatlısı, şerbetli tatlılar arasında özellikle hafifliği ile öne çıkar. Bu lezzetli tatlıyı evde yapmak sandığınızdan daha kolay. İşte, revaniyi her seferinde mükemmel yapmanın sırları.

Eğer tatlı bir kaçamak yapmak istiyor ama ağır tatlılardan kaçınıyorsanız, revani tatlısı mükemmel bir seçenek. Bu yazıda, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve hafif bir revani tatlısı tarifini bulacaksınız.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Servisi için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

TARİF

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin

Evde revani yapımı, doğru tarif ve püf noktalarıyla oldukça kolaydır. Bu tarifi adım adım takip ederek, herkesin bayılacağı, hafif ve lezzetli bir revani tatlısı yapabilirsiniz. Şerbetli tatlıların en hafif ve en sevilenlerinden biri olan revani, özellikle irmik ve yoğurt ile benzersiz bir dokuya sahip olur. Hazırlanan şerbetin sıcaklığı ve tatlıya dökülme zamanı gibi küçük detaylar, tatlıyı mükemmelleştiren unsurlardır. Şimdi mutfağa girme ve bu harika tatlıyı yapma zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi