Hazır yufka kullanarak el açması tadında börek yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, doğru duydunuz! Zamandan tasarruf ederken, aynı zamanda ağzınıza layık çıtır çıtır börekler yapmanın sırrını sizlerle paylaşıyoruz.

Mutfakta harikalar yaratmanın yeni bir yolu var ve bu yol hazır yufkadan geçiyor. El açması böreğin zahmetine katlanmadan, aynı lezzeti ve dokuyu yakalayabileceğiniz çıtır börek tarifimizle tanışmaya hazır mısınız?

El açması börek yapmanın zorluklarından sıkıldınız mı? O zaman bu tarif tam size göre! Hazır yufka ile el açması tadında, dışı çıtır içi yumuşacık bir börek yapabilirsiniz. İşte adım adım kolay börek tarifimiz...

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

6 adet yufka

350 gram beyaz peynir

1 tutam maydanoz

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sirke

Yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

İlk önce böreğin sosunu hazırlayın. Bir kabın içerisinde unu, sirkeyi ve sıvı yağı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.

Yufkalardan birini tezgaha açın. Ardından hazırladığınız sosu yufkanın üzerine kaşıkla gezdirin.

Ardından döktüğünüz sosu bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine iyice sürün. Ardından ikinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine yerleştirin.

Aynı şekilde sosu üzerine kaşıkla gezdirin. Yine fırça yardımıyla yufkaya iyice yedirin. Daha sonra yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz her bir parçayı da ikiye bölün.

Yani toplamda 8 tane üçgen yufka elde edeceksiniz. Ardından bu parçalara peynirli ve ince ince kıydığınız maydanozlu harcı ilave edin.

Yufkaları sigara böreği sarar gibi çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. Geriye kalan yufkaları da aynı biçimde hazırlayın.

Tüm yufkaları sardıktan sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisine de börekleri dizin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısını iyice yedirin. Ardından üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin.

Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Önceden ısıttığınız fırına börekleri verin ve yaklaşık 35 dakika börekler kızarıncaya kadar pişirin.

Artık hazır yufkayla çıtır çıtır ve el açması tadında böreği evinizde kolayca yapabileceğinizi biliyorsunuz. Bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de sofranıza lezzet katacak. Deneyimlerinizi ve tarifi nasıl bulduğunuzu bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi