Portakallı revani, hem pratik hem de damak çatlatan bir lezzet. Ev yapımı tatlıların bu kadar lezzetli olabileceğine inanamayacaksınız!

Misafirlerinize hafif ve leziz bir tatlı sunmak istiyorsanız, portakallı revani ideal seçenek. İşte bu lezzetin sırları adım adım sizlerle.

Portakalın ferahlatıcı lezzeti ile hazırlanan bu revani tarifi, tatlıya yeni bir soluk getiriyor. Her lokmada portakalın taze notasını hissedeceksiniz.

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Malzemeler

2 yumurta
1 yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ (Toplamda yine bu ölçüyü geçmeyecek şekilde biraz tereyağı eritip konulursa daha çok lezzetlendirdiğini düşünüyorum)
2 adet portakalın kabuğu ve suyu (Portakalların suyu az ise portakal sayısı artırılabilir.)
5-6 ceviz içi
1 su bardağı un
1 adet vanilya şekeri
1 adet kabartma tozu

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

İlk önce bir tencereye su ve şekeri ekleyerek, kaynadıktan sonra 10 dk daha kaynatıp limon suyu ilave edip şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları şeker ile köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu, şekerli vanilin hariç herşeyi ilave edin ve devamlı çırpın.
Son olarak un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin ve çırpın.
Küçük boy borcama/tepsiye sıvı yağ sürün ve revaniyi borcama aktarın.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 30 dakikada pişiyor. ).
Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra portakalın suyunu sıkıp revaninin üstüne dökün.
Revani portakal suyunu çektikten sonra soğuk olan şerbeti sıcak tatlıya dökün.
3-4 saat sonra servis edin.

Portakallı revani, tatlı severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, evde tatlı yapmanın ne kadar keyifli ve kolay olduğunu gösteriyor. Umarız bu tarif, tatlı anlarınıza eşsiz bir lezzet katmanıza yardımcı olur. Şimdiden afiyet olsun ve tatlı sohbetleriniz bol olsun! 

Editör: Haber Merkezi