Ev yapımı böreğin lezzetini bir de bizim tarifimizle deneyin! Unlu ve sirkeli bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir tarif arıyorsanız, unlu sirkeli börek tam size göre. Kolayca hazırlayın, herkes bayılsın!

Türk mutfağının vazgeçilmezi börekleri evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte size unlu ve sirkeli börek yapımının tüm detayları!

Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi

Börek Tarifi

Malzemeler

3-4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

350 gr peynir
Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu

Unlu Sirkeli Börek Tarifi

Unlu sirkeli böreğimizin sosu için karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak güzelce karıştıralım.
İç harcı için kasede ezdiğimiz peynir ve ince doğradığımız maydanozu karıştıralım. Bu aşamada peynirinize göre tuz ekleyebilirsiniz.
Tezgaha yufkalardan bir tanesini alalım, yarısına unlu sirkeli sostan sürelim.
Diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatalım ve üzerini tekrar soslayalım.
2 Katlı yufkamızı 6 üçgen parça olacak şekilde keselim.
Üçgenlerin geniş kısmına hazırladığımız peynirli iç harcından koyalım. Kenarlardan içe doğru katlayalım ve hafif sıkı olacak şekilde saralım. Diğer parçaları da aynı şekilde sarara rulo haline getirelim.
Kalan yufkalara da sırasıyla aynı işlemleri uygulayalım.
Hazırladığımız böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Üzerlerine bir fırça yardımıyla bolca yumurta sarısı sürelim.
Son olarak böreklerimizin üzerine çörekotu serpelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda güzelce pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çıtır böreklerimiz servise hazır.

Unlu sirkeli börek tarifimizle mutfakta harika işler başardınız. Bu lezzetli ve pratik tarifle, her öğünü bir bayrama çevirin. Deneyimlerinizi ve fotoğraflarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi