Baklava yapmak zor görünse de, bu kolay tarif ile herkesin yapabileceği bir sanat haline geliyor. Evde lezzetli baklava yapmanın sırlarını keşfedin ve tatlı anlarınızı zenginleştirin.

Misafirlerinize sunmak için mükemmel, ev yapımı baklava tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Kolay malzemeler ve adımlarla, evde baklava yapmanın keyfini çıkarın.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes baklava tarifi ile herkesi etkileyin. Adım adım tarifimizle, baklava yapmanın ne kadar basit olduğunu göreceksiniz.

MALZEMELER

1 bardak sıvı yağ
2 tane yumurta
1 kaşık sirke
1 bardak yoğurt (çok sulu olmasın)
4.5 silme bardak un
½ çay kaşığı tuz
2.5 bardak dövülmüş ceviz (İçine serpmek için)
½ paket kabartma tozu

Üzeri için gerekli malzemeler;

½ bardak zeytinyağı
125 gr tereyağı
Şerbeti için gerekli malzemeler;
½ limon suyu (taze sıkılmış)
3 bardak su
3 bardak şeker

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

TARİF

Şerbet için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başlamasının ardından limon suyunu içine dökün ve biraz daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Sonrasında baklava hamuru için gerekli malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve ardından yoğurun. Kıvamını aldıktan sonra 36 parçaya bölerek, 20 dakika boyunca dinlendirin. Parçaları altışarlı açın.
Bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra üstüne nişasta serpin. Yeniden üzerine diğer parça hamuru koyun. Tüm yufkalar bitince, oklavayla hepsini tepsi boyunda açarak, tepsiye yerleştirin. Ortasına cevizleri koyun. Sonrasında diğer yufkaları üzerine serin. Hepsi tamamen bitince istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
Eritilmiş tereyağını üzerine dökün. 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine dökerek, her yere güzelce yedirin. En az 4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Artık kolay ve lezzetli ev baklavası yapmanın tüm püf noktalarını biliyorsunuz. Bu tarifi adım adım takip ederek, evinizde unutulmaz tatlı anları yaratabilirsiniz. Baklavanın her katında, ev yapımı lezzetin ve sevginin tadını çıkarın. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tatlı deneyimine başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi