Hazır yufka kullanarak evde baklava yapmak hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu rehber, adım adım hazır yufkadan nasıl mükemmel baklava yapılacağını sizlerle paylaşıyor.
Evde hazır yufkadan baklava yapmanın en kolay yollarını mı arıyorsunuz? İşte, misafirlerinizi şaşırtacak ve tatlı krizlerinizi sonlandıracak muhteşem bir tarif!
Hazır yufka ile ev yapımı baklava yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu basit adımları takip ederek, herkesin bayılacağı lezzetli baklavalar hazırlayın.
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi
Malzemeler:
10 adet hazır baklava yufkası
1 kâse ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi:
Öncelikle şerbetini hazırlayıp, soğutun.
Şerbet biraz kıvamlı olacak şekilde kaynatın.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkarak, orta ateşte 10 dakika kaynatın.
Baklavalık yufkayı tezgâha açın.
Her iki ucundan biraz boşluk bırakın.
İçine ince kıyılmış ceviz veya fındık serpin.
Oklavaya saracağınız kısmı iki kat katlayın
Hafifçe oklavaya sarın.
Büzüştürerek oklavadan çıkarın.
Fırın tepsisine alın.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, soğuttuğunuz tereyağını her tarafına gelecek şekilde döküp, 185 derece fırında pişirin.
Fırından aldığınız baklavayı, oda ısısında biraz bekletin.
Ilınan baklavayı, soğuk şerbetle buluşturun.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Şerbetini koyu kıvamda olacak şekilde kaynatın.
Tatlınızda ılık olacak.
Ev yapımı baklava, sofralarınızın yıldızı olmaya hazır! Hazır yufka ile baklava yapmanın bu kolay ve lezzetli yöntemi sayesinde, tatlı ihtiyacınızı evde hızlıca karşılayabilirsiniz. Misafirlerinizi etkilemek, özel günlerinizi tatlandırmak ya da sadece kendinize bir lezzet şöleni sunmak için ideal. Bu tarifle, baklava yapmak artık usta aşçılar için bile çocuk oyuncağı. Afiyet olsun!