Baklava, tatlı severlerin vazgeçilmezi olsa da evde yapımının zorluğu herkesi düşündürüyor. Ancak bu yazımızda milföy hamuru ile evde kolayca baklava yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Milföy hamuru, hem pratik hem de lezzetli tatlılar için mükemmel bir seçenek. Bu rehberde, adım adım milföy ile baklava yapımını anlatacağız.

Evde baklava yapmanın zor olduğunu düşünenler için harika bir alternatifimiz var: Milföy hamuru! Bu tarifle, lezzetli ve pratik baklava yapımının keyfini çıkaracaksınız.

MALZEMELER

8 adet milföy hamuru
4 yaprak baklavalık yufka
2 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
80 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

TARİF

Şerbeti için: Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaydıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyin, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Kare cam bir fırın tepsisini yağlayın. 2 parça milföy hamurunu tabana serin.
Eritilmiş tereyağından sürün ve üzerine dövülmüş cevizden serpin.
Baklavalık yufkayı üzerine serin ve onu da tereyağlayın ardından üzerini kapatıp kare haline getirin.
Baklavalık yufkaları bu şekilde serip, yağlayıp ceviz serpin. Ardından en üste kalan 4 parça milföyü serin.
Onlarında üzerini yağladıktan sonra kare şekilde kesin. En son üzerine kalan yağı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
Üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli milföy baklava tarifiyle, evde baklava yapmak artık zor değil. Milföy hamuru sayesinde, hem zaman kazanacak hem de misafirlerinize unutamayacakları bir tatlı sunacaksınız. Tarifimizi deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi