Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Ev yapımı İzmir köfte ile sofralarınıza otantik bir lezzet katmaya hazır olun. Bu tarif, malzemelerin mükemmel uyumu ve adım adım yapılışı ile köfte yapımını sanata dönüştürüyor.

İzmir köfte, lezzeti ve yapım kolaylığı ile her yemeğin yıldızı olmayı başarır. Bu tarifle, evde köfte yapmanın sırlarını keşfedin ve bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyın.

Akşam yemeklerinizi şenlendirecek, ağzınızı sulandıracak bir İzmir köfte tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifle, köfte yapmanın keyfini çıkarın.

MALZEMELER

500 gr orta yağlı kıyma
2-3 sivri biber
1 küçük boy rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek içi
3 patates
ayçiçeği yağı

Sosu için;

3 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber

TARİF

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuz ekleyip kızgın yağda kızartın.
Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.
Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin.
Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Bu özel İzmir köfte tarifi ile ev yapımı lezzetleri yeniden keşfedin. Adımları takip ederek, tüm aile bireylerini ve misafirlerinizi memnun edecek, lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, lezzetli yemekler paylaştıkça güzeldir. Her lokmada, geleneksel Türk mutfağının sıcaklığını ve zenginliğini hissedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi