Evinizdeki malzemelerle harikalar yaratmaya hazır mısınız? Portakallı Etimek Tatlısı ile tatlı sofralarınıza yeni bir tat katın. Tüm ailenizin bayılacağı bu lezzet, adımlarını takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır.

Portakallı Etimek Tatlısı, kolay hazırlanışı ve enfes tadıyla tatlı sofralarınıza adeta bir şölen sunuyor. Bu basit ve lezzetli tarifle, tatlı ihtiyacınızı evde hızlıca giderebilirsiniz. İşte, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürecek tarifimiz.

Tatlı düşkünleri, buraya! Portakallı Etimek Tatlısı ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm getiriyoruz. Bu tarif, pratik adımları ve muhteşem sonucuyla tatlı repertuarınıza eklenecek. Hadi, bu lezzetli yolculuğa çıkalım.

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Pastaneleri kıskandıran Sıvı Yağlı Poğaça tarifi Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Pastaneleri kıskandıran Sıvı Yağlı Poğaça tarifi

Malzemeler

9 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Muhallebisi için;

1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Portakallı Sos İçin;

2 yemek kaşığı buğday/mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye toz şekeri alarak karamelize edelim.
Şeker eriyip koyulaşınca üzerine suyu ilave edelim. Burada şeker ilk başta koyulaşacaktır. Ancak sonrasında tekrar eriyecektir.Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
Daha sonra etimekleri borcamın tabanına dizelim. 
Etimeklerin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim, şerbetini çekmesi için bekletelim.
Tatlımızın muhallebisi için tencereye şeker, un, nişasta ve sütü alarak güzelce karıştıralım ki topak kalmasın.
Tencereyi ocağa alalım, muhallebimiz göz göz olup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz piştikten sonra ocaktan alalım, vanilya ve tereyağını ilave ederek tereyağı eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
Etimekler şerbetini çektikten sonra üzerine ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
Bu arada portakallı sosu için tencereye nişasta, toz şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edip hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
Tencereyi ocağa alalım ve sosumuz koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
Koyulaşan portakal sosunu ocaktan aldıktan 5 dakika sonra muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim.
Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerini streç film ile örterek buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
Tatlıyı dolaptan aldıktan sonra istediğimiz boyutta dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Portakallı Etimek Tatlısı tarifiyle, tatlı sofralarınıza yeni ve enfes bir tat katmış olacaksınız. Hem kolay hazırlanışı hem de muhteşem lezzetiyle, bu tatlı tüm aile üyelerinizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Tarifimizi deneyerek, tatlı krizlerinize lezzetli ve pratik bir çözüm bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi