Tatlılar, sofralarımızın vazgeçilmez finalidir. Özellikle irmik tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi memnun eden bir seçenek. Bu tarifle irmik tatlısını evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Akşam saatlerinde tatlı bir şeyler arıyorsanız, irmik tatlısı tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile tatlı ihtiyacınızı kolayca giderebilirsiniz. İşte adım adım irmik tatlısı tarifi!

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Herkesin beğenisini kazanan ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan irmik tatlısı, pratik yapımıyla dikkat çekiyor. Bu tarif ile irmik tatlısını evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

Bir kaç damla limon suyu

Kek Harcı İçin Malzemeler;

3 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

Elenmiş 1 su bardağı un

Elenmiş 1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İrmik Tatlısı Yapılışı

İlk etapta şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştırın.
Ardından şerbetimizi orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelin ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edin.
İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpın..
Kek harcımızı tereyağı ile yağladığınız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığınız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakın.
Ilıyan kekimizin üzerine şerbetin yarısını gezdirin.
Daha sonra kekimizi dilimleyelin ve kalan yarısını da dökün.
Son olarak irmik tatlınızı dilediğimiz şekilde süsleyelin ve servis edin.

İrmik tatlısı, herkesin sevdiği ve yapımı oldukça pratik olan bir tatlıdır. Bu tarif ile siz de evinizde kolayca lezzetli bir irmik tatlısı yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve bu muhteşem lezzeti ailenizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi