Lahmacun, herkesin sevdiği geleneksel bir Türk lezzeti. Dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli bir lahmacun yapmak istiyorsanız, bu ev yapımı tarif tam size göre. İşte adım adım lahmacun yapmanın püf noktaları...

Evde lahmacun yapmak artık çok kolay! Lezzetli ve pratik lahmacun tarifimizle, kendi mutfağınızda dışarıdaki lezzetleri yakalayabilirsiniz. Lahmacun yapımının tüm detayları ve püf noktaları haberimizde.

Evde lezzetli bir lahmacun yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik lahmacun tarifi ile, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini evinizde hazırlayabilirsiniz. İşte, ev yapımı lahmacun için ihtiyacınız olan her şey...

MALZEMELER

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

350 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

Limon dilimleri
Maydanoz

TARİF

Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Lahmacun, Türk mutfağının en gözde lezzetlerinden biri ve şimdi bu lezzeti evinizde de yaşayabilirsiniz. Bu detaylı tarif rehberiyle, lahmacunu evinizin rahatlığında hazırlayabilir, dışarıdaki lahmacunlar kadar lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağınız bu lahmacun, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli yolculuğa başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi