Limonun ferahlığını tatlıya dönüştüren limonlu revani tarifi, her lokmada ağızları şenlendiren bir tat sunuyor. İster bayram sofralarınızda, ister günlük akşam yemeklerinizde bu lezzeti deneyebilirsiniz. İşte adım adım limonlu revani yapımı.

Limonlu revani, klasik revanilerin aksine daha ferahlatıcı bir lezzete sahip. Hem kışın kaymak hem de yazın dondurma ile mükemmel bir uyum sağlayan bu tatlı, her mevsim için ideal. İşte kolay ve lezzetli limonlu revani tarifi.

Sodalı kek tarzı bir lezzet olan limonlu revani, pratik ve lezzetli bir alternatif olarak sofralarda yerini alıyor. Uzun süre bayatlamadan saklanabilen bu kekin hazırlanışı da oldukça kolay. İşte limonlu revani tarifinin püf noktaları.

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu ve yarım limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

3 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine kırın. Üstüne 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3 ya da 4 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ve yine 1 su bardağı irmiği ekleyerek çırpmaya devam edin. Ancak bu noktada malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir elek ile eleyin. Sonrasında tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin. Bu şekilde tekrar çırpmaya devam edin. 1 adet limonun kabuğunu iyice rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeler ile birlikte 1 paket vanilyayı ya da şekerli vanilini de kabın içine ekleyerek karıştırın.

Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin. Limonlu revani tatlısı pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde malzemeleri iyice kaynatın. Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Püf Noktası

Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Limonlu revani tarifi, tatlı severler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Ferah lezzeti ve pratik yapılışı ile bu tatlı, her türlü sofranın yıldızı olmaya aday. Yumuşacık dokusu ve limonun hafif asidik dokunuşu ile limonlu revani, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi