Kahvaltıların vazgeçilmezi, çay saatlerinin yıldızı pastane poğaçalarını artık evde yapmak çok kolay. Adım adım takip edeceğiniz bu tarif ile yumuşacık poğaçaları kolayca hazırlayabilirsiniz.

Mis gibi mayalı poğaça kokusu ile evinizi doldurmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Pastane lezzetinde poğaçalar yapmanın tüm inceliklerini bu tarifte bulacaksınız. Hazırlanın, mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Evde pastane poğaçası yapmanın hayalini mi kuruyorsunuz? Artık bu hayal değil! Yumuşacık, lezzetli ve ağızda dağılan poğaçalar için ihtiyacınız olan tüm bilgiler burada. İşte, mayalı poğaça yapmanın en kolay yolu.

PASTANE POĞAÇASI MALZEMELERİ

2 bardak ılık süt
2 kaşık toz şeker
1 paket instant maya
Bir tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar 

Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi

MAYALI PASTANE POĞAÇASI YAPILIŞI

Süt, şeker ve mayayı bir güzel karıştırın.
Maya için sütün ılık olmasi önemli
Unu ekleyin.
Tam kıvamlanmadan tuzu ekleyin.
Ele yapışmayacak , çok da sert olmayacak bir hamur elde edin.
Yuvarlak şekiller verip, içine peynir (veya istediğiniz malzemeyi) koyun ve dudak şeklinde kapatın.
Üzerine yumurta sürüp çatalla çizikler atın.
Dilerseniz çörekotu veya susam da serpebilirsiniz.
180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Bu mayalı pastane poğaçası tarifi ile evinizde pastane lezzetlerini yeniden yaratabilirsiniz. Tarifin adımlarını takip ederek, yumuşacık ve lezzetli poğaçaları kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz. Unutmayın, mükemmel poğaçalar yapmanın sırrı sevgi ve sabırdır. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi