Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Evde kurabiye yapmanın keyfi bir başka! Özellikle bayatlamayan, her zaman taze ve çıtır çıtır tuzlu kurabiyeler yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte size mutfakta ustalaşmanızı sağlayacak muhteşem bir tarif.

Kurabiye yapımı hiç bu kadar heyecan verici olmamıştı! Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimizle mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinize unutamayacakları lezzetler sunabilirsiniz. Hadi, bu lezzet yolculuğuna birlikte çıkalım.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un

üzeri için;

yumurta sarısı
çörek otu
susam

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı veya margarini oda sıcaklığında yumuşatın ve yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu hariç unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru dörde bölün. Bir parçayı alıp tezgahın veya masanın üzerine alın ve elinizle silindir şeklinde yuvarlayın.
Üzerine elinizle bastırarak düzleyin ve bıçak ile baklava dilimi şeklinde kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi