Kış mevsiminin en sevimli meyvesi balkabağı, bu defa tatlı bir sürprizle karşınızda! Baharatların eşliğiyle hazırlanan bu nefis kek, soğuk günlerinize sıcacık bir dokunuş yapacak.

Balkabağı, tarçın ve zencefil... Kışın bu üç harika lezzeti bir araya geldiğinde ortaya çıkan enfes tatlıyı siz de keşfedin. Ev yapımı balkabağı keki tarifimizle, kış aylarını daha keyifli hale getirin.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, her lokmasında kışın sıcak dokunuşunu hissedeceğiniz bir kek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Balkabağı ve baharatların büyüleyici uyumuyla tanışın!

Malzemeler

195 gr un (1 3/4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
115 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
175 gr esmer şeker (1 su bardağı)
1 adet yumurta (büyük boy)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
250 gr balkabağı püresi (1 1/4 su bardağı)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Hazırlanışı

Balkabağı püresini hazırlamak için temizlenmiş ve yıkanmış balkabağı parçaları buharda 20-25 dakika veya ezilecek yumuşaklığa gelinceye dek pişirilir ve ılıkken el blenderıyla püre haline getirilir.

Fırın 175 C'ye ısıtılır. 20x20 cm'lik kare kalıp yağlanır ve kenarlarından sarkacak şekilde pişirme kağıdı döşenir. Kağıdın üzerinden tekrar hafifçe yağlanır.

Yumuşamış tereyağı ve şeker tahta kaşık veya çırpma teliyle karıştırılır, yumurta ve vanilya eklenip karışıma yedirilir. Soğumuş olan balkabağı püresi de ilave edilip güzelce karıştırılır.

Ayrı bir kabın içine un, tüm baharatlar, tuz ve karbonat birlikte elenir ve diğer karışıma ilave edilip, çırpmadan alt-üst ederek karıştırılır. (Karıştırma işlemini sadece malzemeler bütünleşinceye dek sürdürmeli, harcı gereğinden fazla karıştırmamaya özen gösterilmelidir.)

Harç hazırlanan kalıba aktarılır, bir spatula yardımıyla düzleştirilir ve önceden ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Ortasına batırılan kürdan temiz çıktığı zaman kekimiz hazırdır.

Soğuduktan sonra 9 büyük veya 16 küçük kare dilim kesilir. Üzerine bol pudra şekeri serpilip servis edilir.

Püf Noktası

Ölçü olarak 200 ml'lik standart su bardağı kullanılmıştır. Mutfak tartınız varsa gram ölçülerine uyarak yapınız.

Bu özel balkabağı keki tarifi ile kış mevsiminin soğuk günlerinde iç ısıtan, eşsiz lezzetler yaratmak artık çok kolay. Baharatların ve balkabağının sihirli dokunuşuyla, ailenize ve sevdiklerinize unutulmaz tatlı anlar yaşatın. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu lezzetli kekin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi