Soğuk kış akşamlarında sıcacık bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz ağızda eriyen sütlü irmik tatlısının püf noktaları sizlerle.

Mutfakta yeni bir şeyler denemek isteyenler için harika bir fırsat: Sütlü irmik tatlısı! Bu basit ve lezzetli tarifle tatlı krizlerinize en güzel çözümü sunuyoruz.

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan sütlü irmik tatlısını evinizde yapmaya ne dersiniz? Adım adım takip edeceğiniz bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderecek.

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Sütlü irmik tatlısı tarifi, soğuk kış akşamlarınızı ısıtacak, hem pratik hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor. Ev yapımı bu tatlı, ağızda eriyen dokusu ve ferahlatıcı lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. Bu kolay tarifi deneyerek aileniz ve sevdiklerinizle tatlı anlarınızı paylaşın. Unutmayın, en iyi tatlılar sevdiklerinizle birlikte tadıldığında güzelleşir. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi