Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek tarifi, tatlı krizlerinize sağlıklı bir çözüm sunuyor. Kolay yapılışı ile havuçlu cevizli kek, herkesin beğenisini toplayacak.

Mis gibi havuç, ceviz ve tarçın kokusuyla mutfaklarınızı saracak bu kek tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için birebir. Adım adım havuçlu cevizli tarçınlı kek yapımını keşfedin.

Kek yapmayı sevenler ve farklı lezzetler arayanlar için havuçlu cevizli tarçınlı kek, mükemmel bir seçenek. Bu tarif ile kek yapmanın püf noktalarını öğrenin ve lezzetli sonuçlara ulaşın.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkın.
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım.

Havuçlu cevizli tarçınlı kek, sağlıklı malzemeleri ve kolay yapılışı ile herkesin beğenisini kazanacak. Bu tarif ile siz de mutfakta harikalar yaratabilir, ailenize ve misafirlerinize lezzetli atıştırmalıklar sunabilirsiniz. Yapımı pratik olan bu kek, özellikle çay saatlerinizin yıldızı olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi