Limonun ferahlatıcı tadını yumuşacık bir kekle birleştiren bu tarif, tatlı krizlerinizin yeni favorisi olmaya aday. İster çayın yanında, ister misafirlerinize özel bir lezzet olarak sunabileceğiniz bu kek, herkesi mutlu edecek.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz limonlu yumuşak kek tarifi, taze limonların aromasıyla mutfaklarınızı şenlendiriyor. Bu basit adımları takip ederek, herkesi hayran bırakacak bir kek yapabilirsiniz.

Limonun asil lezzetini yumuşacık bir kek ile buluşturuyoruz. Bu tarif ile limonun ferahlatıcı tadını her lokmada hissedeceksiniz. Hem pratik hem de leziz bu tarifle, kek yapmanın keyfini çıkarın.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.

Editör: Haber Merkezi