Ev yapımı tatlıların en güzellerinden biri olan havuçlu cevizli tarçınlı kek, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday! İşte bu enfes keki yapmanın sırları...

Kek yapmanın en lezzetli hali: Havuç, ceviz ve tarçın! Bu üç malzemenin mükemmel uyumuyla hazırlayacağınız kek tarifimizi keşfedin.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Aileniz ve sevdikleriniz için sağlıklı ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, havuçlu cevizli tarçınlı kek tam size göre! İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis kekin tarifi...

Havuçlu Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

İşte karşınızda, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifimiz! Bu tarifi deneyerek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı yapabilirsiniz. Kekinizi yaparken püf noktalarımızı unutmayın ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi